Infographic: de reis van Android updates naar je smartphone

Auteur: , 1 Reactie
Android Oreo

Sony laat in een speciale grafiek zien waarom het zo enorm lang duurt voordat je over een nieuwe Android update beschikt.

Wie al langer het verhaal van Android volgt, weet dat lang niet alles perfect is aan Google open source-software. Met name het updateproces zorgt voor irritaties bij gebruikers. Zo krijg je vaak na 1,5-2 jaar geen nieuwe software meer. Krijg je het wel en je gebruikt geen Google-toestel, dan is de kans groot dat je maandenlang moet wachten hierop.

Verrassend genoeg pakt Sony het updateproces steeds sneller op. Zo kunnen enkele Xperia-gebruikers sinds vorige week al gebruikmaken van Android Oreo. Het bedrijf heeft een infographic opgesteld, waarin we kunnen zien wat er allemaal moet gebeuren voordat updates eindelijk klaar zijn voor ons consumenten.

Het blijkt dat er twee fases zijn. De eerste fase draait om het Platform Development Kit (PDK) dat Sony van Google krijgt. Deze software moet compatibel gemaakt worden voor Sony’s systeem en de verschillende chipsets die het gebruikt, moeten de PDK ondersteunen.

Daarnaast worden bellen, sms’en, internetactiviteiten gereed gemaakt voor de nieuwe update. Is dit alles klaar, dan vervolgt de update haar weg naar de Sony-fabriek. Hier wordt de aangepaste update uitvoerig getest. Eenmaal klaar, dan start fase 2.

Deze fase draait volledig om certificeren en goedkeuring. Sony moet allerlei Bluetooth- en Wi-Fi-standaarden volgen. Ook moet Sony het providers naar hun zin maken, aangezien deze (vooral in de VS) vaak een aangepaste software-versie draaien. Vervolgens rolt Sony de update uit en monitort het de feedback op forums en sociale media.

Sony Android software update1 reactie

Mooi voor de fabrikanten dat Google vanaf Oreo de security updates makkelijker te updaten maakt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).