Infographic: zo kom je in de App Store top 10

Infographic: in de top 10 van de App Store komen
Vandaag is de App Store exact vijf jaar oud. In Cupertino vieren ze dit feestje door een aantal prijzige apps gratis beschikbaar te maken. HIER lees je welke dat zijn. Wij kijken ondertussen naar de mogelijkheden om apps een boost te geven. Want hoe kom je in hemelsnaam met je app in die verdraaide top10/top25/top50 terecht?

In de App Store zijn momenteel bijna 900.000 apps te vinden. In de vijf afgelopen jaren wist Apple 50 miljard downloads te genereren, maar door deze zee aan apps stikt het er inmiddels van de ‘zombies’. Volgens tracking service Adeven wordt twee derde van alle Apps nooit -of bijna nooit- gedownload.

Jezelf in de kijker spelen is op eigen houtje dus lastig. Daarom kan het helpen om een boost campagne op te zetten. Want om in de top 10 te komen, zijn in de eerste 72 uur na de app-lancering héél veel downloads nodig. Trademob – niet geheel toevallig zo’n boostbedrijfje – zocht uit wat zulks kost; om in de Amerikaanse App Store een top10-notering te behalen zijn 80.000 downloads nodig, waar je zo’n 72.000 euro aan kwijt bent via boostmethodes.

Dit getal is gebaseerd op de tarieven voor een CPI (cost per install). Wat dit kost in verschillende landen, zie je in onderstaande infographic. HIER in het groot.

Infographic: zo kom je in de App Store top 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *