Infographic: zo werkt een DDoS-aanval

DDoS-aanval
Als je goed zoekt, vind je dagelijks wel berichten over DDoS-aanvallen op overheidsdiensten en bedrijven. Voor wie zich nog steeds afvraagt wat dat exact is, en wat erbij komt kijken: deze infographic maakt het duidelijk.

Your Hosting heeft een infographic gemaakt waarin duidelijk wordt wat een DDoS-aanval is, en wie meestal het doelwit zijn. Zo denkt 80% van bedrijven in Nederland dat ze beschermd zijn tegen DDoS-aanvallen, terwijl 63% van de firewalls een aanval niet kan tegenhouden, aldus het bedrijf uit Zwolle.

DDoS-aanvallen in cijfers

Maar liefst 39% van de retailers had in 2012 last van DDoS-aanvallen. Een explosieve toename, aangezien dit in 2011 slechts 16% was. Bij financiële bedrijven is 44% in 2012 aangevallen. In 2011 was dit nog 32%.

  • De gemiddelde DDoS-aanval duurt 26,61 uur
  • 63% van de aanvallen duurt minder dan een dag, maar 13% duurt meer dan een week
  • 58% van de aanvallen omzeilt bescherming via een CDN (Content Delivery Network)

Meer over de plaag des internets, en hoe ze worden gemaakt, check je in onderstaande infographic. HIERRR in het groot.

Infographic: zo werkt een DDoS-aanval (klik voor groot)

Nog geen reacties

    • @JamesBond007: het is inderdaad erg helder weergegeven, anders dan de naam suggereert is het niet (alleen) een hosting bedrijf (met servers in donkere kelders) maar een webdesign bedrijf, en dan geven ze op deze manier wel een mooi visite kaartje af.

  1. Het vervelende is dat de aanvallers vaak niets “buit” maken. Het is gewoon iemand pesten met alle ongemakken van dien. Bedrijf CloudFlare houd zich bezig met het voorkomen van ddos aanvallen. zeer interessante techniek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *