Infographic: zoveel procent van je telefoon is scherm

Auteur: , 6 Reacties
Hoeveel van je telefoon is scherm?

Goede vraag eigenlijk. Welk percentage van de voorkant van je telefoon bestaat eigenlijk uit scherm? Schermen worden steeds groter, maar de randen naast, boven en onder het scherm worden niet altijd kleiner.

Iemand met iets teveel vrije tijd heeft eens uitgezocht hoeveel procent van de voorkant van bepaalde telefoons daadwerkelijk uit scherm staat. De resultaten zijn nog best opzienbarend eigenlijk.

De telefoon die het best scoort is de LG G2 met een 75,7% en onderaan de lijst vinden we de iPhone 3GS met 50,8%. Best een verschil.

Als je onderstaande infographic bekijkt dan scoort Apple sowieso niet denderend op het gebied van scherm/rand-verhouding. LG is met drie toestellen in de top 5 vertegenwoordig. Gelukkig voor Apple schijnt de iPhone 6 veel dunnere bezels te krijgen. We zijn benieuwd. (via: @somospostpc)

Hoeveel procent van je telefoon is scherm?6 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Dit onderzoek zegt natuurlijk vrij weinig; logisch dat een toestel met bijvoorbeeld een 3.5″ scherm slechter scoort in dit onderzoek dan een toestel met een 5″ scherm. als je een rand van een centimeter breed rondom een postzegel legt is de verhouding heel anders dan die een rand van een centimeter om laten we zeggen een cd hoesje.
scoort apple wel op eender wat denderend? oh ja…bij de aankopenprijs staan ze altijd bovenaan.
Ik mis Xperia XL?
Die heeft een screen ratio van 75.84%
Eigenlijk vind ik die bezel wel fijn op de 5s, zitten je vingers niet voor het scherm in landscape mode :)
Een telefoon van Sharp heeft nog een veel hoger percentage scherm, alleen is deze telefoon niet in Nederland te koop. http://www.engadget.com/2013/09/30/sharps-aquos-phone-xx-is-almost-all-screen/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).