Infographic: zoveel procent van je telefoon is scherm

Hoeveel van je telefoon is scherm?
Goede vraag eigenlijk. Welk percentage van de voorkant van je telefoon bestaat eigenlijk uit scherm? Schermen worden steeds groter, maar de randen naast, boven en onder het scherm worden niet altijd kleiner.

Iemand met iets teveel vrije tijd heeft eens uitgezocht hoeveel procent van de voorkant van bepaalde telefoons daadwerkelijk uit scherm staat. De resultaten zijn nog best opzienbarend eigenlijk.

De telefoon die het best scoort is de LG G2 met een 75,7% en onderaan de lijst vinden we de iPhone 3GS met 50,8%. Best een verschil.

Als je onderstaande infographic bekijkt dan scoort Apple sowieso niet denderend op het gebied van scherm/rand-verhouding. LG is met drie toestellen in de top 5 vertegenwoordig. Gelukkig voor Apple schijnt de iPhone 6 veel dunnere bezels te krijgen. We zijn benieuwd. (via: @somospostpc)

Hoeveel procent van je telefoon is scherm?

Nog geen reacties

  1. Dit onderzoek zegt natuurlijk vrij weinig; logisch dat een toestel met bijvoorbeeld een 3.5″ scherm slechter scoort in dit onderzoek dan een toestel met een 5″ scherm. als je een rand van een centimeter breed rondom een postzegel legt is de verhouding heel anders dan die een rand van een centimeter om laten we zeggen een cd hoesje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *