ING-app binnenkort te openen met je eigen stem

De ING-app voor iOS is al te openen met Touch ID
ING gaat meer investeren in spraakbesturing voor zijn mobiele applicaties. De bank wil je bijvoorbeeld nog deze zomer laten inloggen met je stem.

De applicatie van ING is sinds het najaar van 2014 al grotendeels te besturen met je stem. Zo kun je via de spraakbesturing bijvoorbeeld je banksaldo controleren en betalingen verrichten, zonder dat je vinger het touchscreen hoeft aan te raken. Volgens Jeroen Losekoot van ING maken zo’n 100.000 klanten regelmatig gebruik van die mogelijkheid, dus is het tijd voor iets nieuws, zo meldt Emerce.

De app is straks zelf in staat om aan je stem te herkennen of jij daadwerkelijk de rekeninghouder bent. Je hebt dan dus geen vingerafdrukscan of pincode meer nodig om bij je bankrekening te kunnen. ING innoveert ook op andere vlakken flink. Zo maakte de bank onlangs al bekend de stap naar de Apple Watch te maken en was het de eerste partij die groots uitpakte met contactloos betalen. Daar staat wel tegenover dat je als ING-klant regelmatig te maken hebt met storing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *