ING app ondersteunt TouchID van Apple

TouchID
Op die manier kunnen klanten met een iPhone inloggen via TouchID, zonder dat ze hun wachtwoord hoeven in te voeren.

Vanaf vandaag kunnen cliënten van ING België met een iPhone gebruik maken van vingerafdrukherkenning, voor het openen van de ING Smart Banking app. Daarmee integreert ING België als eerste Belgische bank biometrie in haar app. “Onze bank kijkt naar maatschappelijke trends, luistert naar wat cliënten willen en pikt snel nieuwe technologieën op,” zegt Lieven Haesaert, General Manager Direct Channels ING België. Een PDF van de presentatie is hier te vinden.

Het gaat hierbij om gebruikers met een iPhone 5s, iPhone 6 of iPhone 6 Plus. Die klanten kunnen de TouchID-functionaliteit gebruiken om in te loggen bij de ING Smart Banking-app. Ze hoeven dan alleen hun vingerafdruk te laten scannen en dus geen wachtwoord meer in te voeren. Of en wanneer de Nederlandse ING app dit gaat ondersteunen is onbekend.

Volgens ING België maakt 27 procent van de Belgen gebruik van mobiel bankieren. De mobiele app zou in de eerste drie maanden van het jaar 57 procent van de onlinebanksessies voor zijn rekening hebben genomen en Belgen zouden per dag gemiddeld meer dan vijf keer inloggen op de mobiele app. In totaal is de app meer dan 750.000 keer gedownload (sinds 2011).

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *