ING duikt als eerste Nederlandse bank in de Bitcoins

Bitcoin spaarvarken
Bitcoins, we schreven er al een tijdje niet meer over, maar dat betekent niet dat de digitale munt dood is. Integendeel!

Er is nog altijd een levendige Bitcoin-handel, dit ondanks diverse incidenten en het gegeven dat ook vooral criminelen graag zaken doen met de virtuele munt. Wie de koers een beetje gevolgd heeft, weet dat deze de afgelopen tijd weer een aardige stijging heeft doorgemaakt.

Banken, huiverig als ze zijn, realiseren zich goed dat een initiatieven als Bitcoin weleens een bedreiging kunnen vormen. Ze kunnen het zich dus niet veroorloven om de ontwikkelingen op dat gebied te negeren. Het blockchain-consortium ging in september van start en bestaat al uit zo’n 30 grote internationale banken. Denk daarbij aan partijen als Barclays, Goldman Sachs, UBS, Deutsche Bank en BNP Paribas.

ING ook van de partij
De ING bank heeft zich als eerste Nederlandse bank aangesloten bij het blockchain-initiatief. Het consortium onderzoekt samen met tech start-up R3 uit New York wat de mogelijkheden van de blockchain-technologie zijn. Blockchain is het systeem waarop de virtuele munt bitcoin is gebaseerd. Banken verwachten dat betalingsprocessen en effectentransacties efficiënter en vooral sneller kunnen worden ingericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *