ING gaat klantgegevens toch niet aanbieden aan bedrijven

ING gaat klantgegevens toch niet aanbieden aan bedrijven
De bank trekt het omstreden plan vandaag in en zegt weer eens sorry.

Het leek de ING zo’n leuk idee. Bedrijven als Albert Heijn inzicht geven in het betalingsgedrag van klanten om op maat gesneden advertenties te kunnen aanbieden. Het zou een proef zijn onder enkele duizenden ING-leden, bovendien werd het een opt-in functionaliteit. Maar het verhaal werd al snel geïnterpreteerd als ‘DE ING VERKOOPT JE KLANTGEGEVENS’ en de social media stond vrijwel direct in brand. Want hoe durven ze.

In de nasleep van deze communicatiecrisis trekt de ING daarom het hele plan in. Bij monde van Directievoorzitte Nick Jue laat de bank weten dat ze niet duidelijk genoeg geweest zijn “over dit zo gevoelige onderwerp”.

“Ik bied u dan ook allereerst mijn excuses aan voor de ontstane onduidelijkheid en de onrust waartoe dit heeft geleid.”

De geplande proef staat voor nu on hold, maar gaat wellicht door na gesprekken met klanten, toezichthouders, privacy-organisaties en consumentenorganisaties:

“Wij zullen dan ook verder met onze klanten in gesprek gaan over hoe ING het beste van dienst kan zijn bij het besparen op dagelijkse uitgaven. Wij zullen in gesprek met klanten, toezichthouders, privacy-organisaties en consumentenorganisaties bepalen of en hoe we verder gaan. Of wij een proef gaan uitvoeren met een selecte groep klanten die hiervoor belangstelling heeft, wanneer en onder welke condities, zullen we pas bepalen na deze gesprekken.”

Nick Jue benadrukt:

“Ik kan het niet duidelijker stellen: Uw individuele klant- en transactiegegevens worden door ING niet met derden gedeeld of verkocht.”

Dat scheelde maar weinig, ING.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *