ING-storing maakt man stinkend rijk


Terwijl een deel van de klanten van ING het saldo zag slinken, waren er ook geluksvogels die dankzij het falen van de betaaldienst in één klap rijk waren.

Gisteravond kreeg ING met een technische faal van formaat te maken. Bij- en afschrijvingen verliepen niet goed waardoor in sommige gevallen bedragen dubbel werden afgeboekt. Twitter ontplofte vervolgens door klaagtweets over niet kloppende saldi en ondertussen bleef ING volhouden dat ze niet waren gehackt, maar mensen niet meer konden inloggen vanwege extreme drukte.

Wie wel kon inloggen was Jeffrey de Wit. Waarschijnlijk naar alle tevredenheid. In het AD zegt hij:

“De eerste keer dat ik inlogde, was ik 120 euro armer. Ik baalde daar behoorlijk van en wilde zicht blijven houden op mijn saldo. Tot mijn grote verrassing bleek ik toen ik de tweede keer inlogde, een stuk meer geluk te hebben: ik was in één klap rijk geworden.”

De ING had even een half miljoen euro bijgeboekt. Helaas was de valutavergaring van korte duur. Na 20 minuten was het bedrag er weer af.

Ondertussen maakte @Rijnders de Twitter-goegemeente wijs dat hij in één klap multimiljonair was geworden dankzij het ING-falen. Het bleek een shop..

ING-storing maakt man stinkend rijk

UPDATE: inmiddels is de storing bij ING opgelost, dat zegt een woordvoerder van de bank. Volgens hem zijn de problemen met af- en bijschrijvingen opgelost en zijn deze weer volledig zichtbaar. Oorzaak van de problemen was een cyberaanval (DDOS) die vooral ING trof. Klanten van de bank konden niet inloggen op de website of in de mobiele app doordat de site werd bestookt met zo veel data dat die onbereikbaar werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *