Inklet en de nieuwe Macbook maken tekentablet overbodig

Inklet
Ontwikkelaars van apps hebben het nieuwe trackpad van de onlangs onthulde Macbook ook ontdekt. Inklet benut het trackpad op een slimme manier, zodat je altijd een tekentablet bij de hand hebt.

Het trackpad op de nieuwe Macbook van Apple is uitgerust met de zogenaamde ‘Force Touch’ technologie, zodat het nu kan herkennen hoe hard je met je vinger op de pad drukt. Dit maakt tal van nieuwe functies mogelijk (zoals deze), maar staat ontwikkelaars van apps ook toe om dit nieuwe stukje techniek te benutten.

Inklet
Tekensoftware Inklet is de eerste die er haar voordeel mee doet. Met de hulp van een stylus kun je niet alleen tekenen door over het trackpad te bewegen, maar maak je dikkere lijnen hoe harder je drukt. Ook kun je het gebied op een afbeelding selecteren en uitvergroten, zodat je ook met de relatief kleine ruimte die je hebt voor fijne details kunt zorgen.

Voor mensen die al een tekentablet hebben is dit bekend terrein, maar voor mensen die toch al van plan waren om een nieuwe Macbook in huis te halen, is dit een stuk goedkoper alternatief.

Eén reactie

  1. Geinig voor een simpel tekeningetje, maar voor de serieuze tekenaar is dit echt geen vervanger voor de tekentablet. Wel tof dat het zo in de laptop verwerkt zit.
    Het wordt pas echt leuk als een laptopfabrikant het gehele gedeelte onder het toetsenbord (dat liefst zo klein mogelijk is) touchgevoelig maakt: lekker groot touchpad en een tekentablet in de laptop ingebouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *