Innovatie! Samsung werkt aan een opvouwbare tablet

Innovatie! Samsung werkt aan een opvouwbare tablet
Samsung heeft met kromme televisies en de Gear Round zijn eerste stappen in de wereld van de gebogen schermen gezet. Volgend jaar willen ze dit uit te breiden naar displays die daadwerkelijk opgevouwen kunnen worden.

Volgens het Koreaanse Daum zou Samsung de tablet in 2015 op de markt willen brengen. Deze tablet, waarvan het schermformaat nog niet bekend is, krijgt een OLED-display en kan in drie delen worden opgevouwen. Momenteel zouden er al prototypes van de tablet bestaan, Samsung probeert de techniek nu rijp te maken voor een consumentenversie.

Een patentafbeelding van de opvouwtablet
Innovatie! Samsung werkt aan een opvouwbare tablet

Volgens Koreaanse media heeft de tablet in opgevouwen toestand het formaat van een smartphone. Wij vragen ons dan meteen af of Samsung de vouwtablet een gsm-chipset mee zal geven, zodat ‘ie daadwerkelijk als telefoon is te gebruiken. Daarmee zou Samsung een zeer interessante hybride creëren.

Eind 2013 heeft Samsung al eens een patent ingediend voor een opvouwbare tablet, hieronder te zien in een schets. Deze is echter niet als een drieluik op te vouwen, maar bevatte slechts één scharnierpunt.

Fold it

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *