Insiders: Galaxy Note 9 haalt geplande releasedatum niet

Samsung Galaxy Note 9
De Samsung Galaxy Note 9: komt ‘ie in augustus of moeten we toch wat langer wachten.

Samsung lijkt er net als bij de Galaxy S9 voor te kiezen om geen al te grote wijzigingen door te voeren. Geen vingerafdrukscanner onder de display, geen radicaal vernieuwd design, geen compleet nieuwe camera. Toch lijkt de planning een beetje in de soep te lopen en dus lijkt het erop uit te draaien dat de release uitgesteld moet worden.

De Galaxy S9 werd een maand eerder gepresenteerd en ook de Note 9 zou eerder moeten verschijnen: in juli in plaats van augustus. Het Zuid-Koreaanse The Bell stelt dat het design op het laatste moment toch veranderd moet worden en daarom kan de productie pas later van start gaan.

Samsung-topman Lee Jae-yong zou recent een bezoek hebben gebracht aan Oppo en vond hun toestellen lekkerder in de hand liggen. Daarom wilde hij dat de display van de Note 9 een halve millimeter dunner gemaakt zou worden. Wat dat precies betekent voor het releaseschema is nog onduidelijk, maar reken zeker op een paar weken uitstel.

5 reacties

    • @pawarana: Een halve mm gaat het toestel inderdaad niet “beter in de hand” maken.
      Wat een gek excuus, wat is er mis met “Niet genoeg op voorraad – we willen niet 2x zoveel spenderen voor iets meer productie”??

      • @lolindir: Zeg dat niet te snel.
        Een halve milimeter kan je weldegelijk voelen en kan een verschil maken.
        Het verschil tussen de edge van de S7 edge en de Note 8 bijvoorbeeld is op het oog niet echt verschillend maar zeker voelbaar en ligt gewoon beter in de hand.

        Mind you dat alle smartphones nagenoeg hetzelfde zijn. Meerdere camera’s, snel, grote schermen, waterproof, etc etc etc. Je moet het nu ook hebben van de minimale verfijning die samen met andere kleine veranderingen het verschil maken.
        Laat Samsung lekker zijn ding doen, komen genoeg andere dingen uit dus de Note 9 3 maanden eeder of later maakt geen reet uit.

        • @turbobrick: haha nee heb je zeker wel een punt.
          Iphone 7 en Galaxy 7 lijken op het oog op elkaar maar is toch weer een wereld van verschil,
          maar ik draai nog steeds een galaxy s5 (Veel customizations ook) XD
          Voor mij, en ongetwijfeld miljoenen anderen, doen die kleine details niet veel, een upgrade is het toch wel.
          Dan kijken we alleen nog maar puur naar de specs, ga je voor de camera, een bepaalde android skin, of bijvoorbeeld schermkwaliteit.
          geen van die telefoons zou ik een voorkeur geven omdat hij ergens ietsjes dunner is…
          Maar dat is mijn mening, maar ook bijvoorbeeld van ouders en vrienden die meer op budget en functies letten. voornamelijk camera 😛 en eigenlijk maakt dat ook geen drol uit.

          (De discussies toendertijd of je professionele foto’s met een Iphone 1 kon maken…)
          Nu 100x krachtiger, en dat is nog steeds niet het punt bij het maken van een goeie foto.. maar hey.. 🙂

          • @lolindir: Nou, de beste camera ter wereld is de camera die je daadwerkelijk bij je hebt !
            Je ziet nu toch echt wel knappe foto’s die gemaakt worden met smartphones die anders simpelweg NIET gemaakt waren vanwege het niet bij hebben van dat ding of de korte tijdspanne en dus het moment missen.

            Natuurlijk had je een betere foto kunnen maken van hetzelfde moment met een echte camera maar niet iedereen kan ermee omgaan of haalt in auto mode er echt veel meer uit.
            Op hetzelfde niveau zullen de smartphones niet komen qua potentie maar de verschillen worden steeds kleiner omdat ook met name de software steeds beter wordt en iedereen straks een knappe foto kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *