Instagram gaat nog vervelender worden

Instagram
Slecht nieuws voor gebruikers van de populaire foto-en videodienst.

We zijn er inmiddels aan gewend, maar er was een tijd dat Instagram nog niet werd overspoeld met reclame. Je feed krijgt in de nabije toekomst nóg meer ongevraagde content, want Instagram werkt momenteel hard aan een nieuwe update.

Met de update gaat de dienst voortaan aanbevolen posts in je tijdlijn proppen. Content die volgens Instagram voor jou relevant is. Instagram kijkt naar de accounts die je volgt, de likes die je uitdeelt en welke nieuwe pagina’s je ontdekt. Op basis daarvan schetst de dienst een beeld en krijg je aanbevolen posts voor je kiezen.

Aanbevolen content is al aanwezig in de app. Via het Zoek-icoontje kun je nieuwe accounts ontdekken en Stories bekijken van accounts die je nog niet volgt. Dit is echter een extraatje en kun je, als je wil, links laten liggen. Met deze nieuwe update komt er nieuwe content ongevraagd op je tijdlijn. Bagger!

Het nieuws wordt met luid gejoel ontvangen via sociale media. Instagram zal het vermoedelijk een worst zijn. De update dat content niet meer op chronologische volgorde werd weergeven werd ook met veel afschuw ontvangen. Toch heeft de dienst deze update, tot ergernis van velen, niet teruggedraaid. (via TechCrunch)

2 reacties

  1. Dit had ik kort geleden al even. Zit je te scrollen, zie je ineens een kleine melding “je bent bij” en daaronder 5-10 foto’s van mensen die je misschien ook leuk zal vinden.
    Daarna was het weer weg, wellicht was ik ongevraagd onderdeel van de beta?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *