Instagram laat je reacties vastzetten

Instagram laat je reacties vastzetten

Een nieuwe feature van Instagram maakt het mogelijk om reacties vast te zetten.

De reacties op sociale media, maar ook YouTube, zijn soms niet om aan te gluren. Onder een post of video kunnen mensen allerlei nare dingen naar elkaar roepen. Als bezoeker van zo’n post of video op bijvoorbeeld Instagram zie je meteen dit soort reacties bovenaan staan. Daar is nu verandering in gekomen.

Om het verhaal te sturen heeft Instagram een nieuwe functie ingeschakeld. Dat heeft topman Vishal Shah bekendgemaakt op Twitter. Het is voortaan mogelijk om Instagram reacties vast te zetten, ook wel bekend als pinnen. Op YouTube kon dit al een tijdje.

Zo heb jij als uploader de macht om een leuke reactie bovenaan te zetten. Denk aan een compliment of een nuttige opmerking. Dat is al een stuk leuker dan een willekeurige comment die normaal gesproken bovenaan kan komen te staan.

Het vastzetten van een comment is later ook aan te passen. Wanneer er weer een andere leuke comment komt kun je bijvoorbeeld deze vastzetten. Het is mogelijk om maximaal drie reacties tegelijkertijd vast te zetten op Instagram. Je moet de laatste versie van de app gedownload hebben om gebruik te kunnen maken van de feature.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *