Instagram pikt gebruikers van Snapchat

Moeten we afscheid van Snapchat gaan nemen?
Zal Instagram uiteindelijk Snapchat uit het veld slaan?

De oorlog tussen Instagram en Snapchat is al even aan de gang. Dan steelt Snapchat weer iets van het foto medium en dan steelt Instagram veel iets van Snapchat. De nieuwste buit een live streaming dienst. Maar sinds het invoeren van Instagram Stories is Snapchat al 40 procent van zijn gebruikers kwijt.

Sinds Facebook Instagram heeft overgenomen doet het bedrijf er alles al om concurrenten zoals Vine, Periscope en Snapchat uit de weg te ruimen.

Techwebsite Techcrunch deed onderzoek naar de gebruikers van Snapchat en kwam er dus achter dat het aantal gebruikers van de app daalt.

De cijfers in het onderzoek zijn gebasseerd op onder meer Snapchat kijkcijfers die worden bijgehouden door een social media monitor, de laatste app-downloadcijfers via App Annie en de ervaringen van bekende Snapchat gebruikers.

Een celebrity kon zelfs melden dat haar aantal views per story daalde van 150,000 in augustus 2016 naar 90,000 in januari 2017. En dat is toch best een hoop.

Maar misschien is het ook wel logisch dat Instagram aan terrein wint. Iedereen heeft het en de instap om een account aan te maken is veel lager. Je kunt sneller een groter publiek bereiken. Het is voor veel gebruikers en dan vooral beroemdheden, een groot voordeel dat je tegenwoordig op Instagram zowel foto’s als live stories kunt delen.

Wie zich pas laat op Snapchat begaf, moest zijn bereik daar nog van de grond af aan opbouwen. En dat bereik is lastig, omdat je op Snapchat alleen maar mensen kunt toevoegen op basis van gebruikersnaam. Als je die niet ergens duidelijk post, dan heb je dus ook geen volgers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *