Instagram richt vizier wederom op Snapchat én Periscope

Instagram Live
Houdt deze social-war dan ook nooit op?

Dat Instagram best wel een fijne app is, kunnen we onderschrijven. Naast het volgen van onze vrienden kunnen we ons ook uren vermaken met al het vrouwelijk schoon dat er te vinden is. Maar moederbedrijf Facebook beseft maar al te goed dat stilstaan achteruitgang betekent. En daarom heeft het voor de nieuwste Instagram-versie wederom afgekeken van haar concurrenten.

De dienst introduceert zeer binnenkort twee nieuwe features. Met Instagram Live kunnen gebruikers video’s streamen naar hun volgers, waardoor het de concurrentie aangaat met Periscope.

Er zit echter een Snapchat-achtig addertje onder het gras: de livestream is alleen realtime te bekijken en ook niet meer terug te vinden op een later tijdstip. We raden je het echter nog steeds af om domme dingen te livestreamen, aangezien vrijwel iedereen de printscreen-knop weet te vinden tegenwoordig.

De tweede nieuwe feature wordt geïmplementeerd in Instagram Direct. De speciale functie laat gebruikers privéfoto’s-en video’s versturen naar vrienden. Deze berichtjes blijven normaal gesproken voor altijd staan. Door de nieuwe update kun je echter nog maar twee keer een ontvangen bericht bekijken, waarna deze permanent wordt verwijderd.

Of het de 300 miljoen maandelijkse gebruikers ten goede komt, valt te betwijfelen. Wel is het de zoveelste kopieer-actie van Instagram naar Snapchat toe. Laatstgenoemde beschikt namelijk al veel langer over een soortgelijke functie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *