Instagram sloopt per ongeluk zichzelf

Instagram sloopt per ongeluk zichzelf
De wereld werd even wakker.

Ho, stop de persen. Het ging even mis op Instagram en meteen dook de wereldwijde media op de bug. Het was dan ook een zeer opvallende ‘glitch’ die niet onopgemerkt kon blijven. Instagram had per ongeluk een feature ingeschakeld waardoor het mogelijk werd om horizontaal te scrollen in de applicatie. Normaal gesproken is alleen vertical scrollen mogelijk.

Een tijdje was onduidelijk of dit nu een update was of een fout. In een reactie laat Instagram inderdaad weten dat het hier om een bug ging. Aanvankelijk wilde Instagram de nieuwe feature uittesten bij geselecteerde gebruikers, maar per ongeluk werd de feature groot uitgerold.

Peilen of de feature gaat bevallen hoeft Instagram niet meer te doen. Op sociale media werd met veel verontwaardiging gereageerd op de bug. Mensen vinden horizontaal scrollen niet bij een app als Instagram passen en via vele online polls werd dan ook grotendeels “Nee!” gereageerd op de vraag of Instagram de feature wereldwijd moet uitrollen. Gebruikers die nog steeds de scroll-glitch ervaren moeten de app killen en herstarten. Dan zou alles weer goed moeten werken. Dat was even zweten voor Instagram..

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *