Instagram wil mensen met problemen helpen

Instagram
Op het wereldwijde web kunnen conversaties er soms hard aan toegaan. Vaak weet men niet hoeveel schade kan worden toegebracht aan een kwetsbaar persoon.

Sterker nog. Letterlijk duizenden mensen gaan kapot aan online shaming. Instagram neemt de verantwoording als groot online platform op zich en komt met een speciale campagne om mensen met mentale problemen aan te spreken.

Met de hashtag #HereForYou probeert de dienst een positief geluid te laten losbarsten op het platform. Je kunt je verhaal doen via de hashtag en met de hashtag kun je ook mensen vinden die wellicht met vergelijkbare problemen zitten. Samen de conversatie aangaan op zoek naar een oplossing is het doel van deze campagne van Instagram.

Deze maand is het Mental Health Awareness Month. Men vraagt extra aandacht voor mensen die met mentale problemen kampen. Vaak zie je dit niet aan de buitenkant en worden issues ook niet benoemd. Hierdoor blijven problemen onopgelost en kunnen mensen depressief raken of in een sleur terecht komen. Naast de hashtag #HereForYou zijn er ook de hashtags #ItsOkayToTalk, #MentalHealthMatters, #RecoveryIsPossible en #EndTheStigma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *