Instagram’s nieuwe app verandert je video in een timelapse

Instagram lanceert nieuwe app Hyperlapse
Instagram heeft zojuist een nieuwe app gelanceerd: Hyperlapse from Instagram. Het maken van een timelapse was nog nooit zo makkelijk.

De app werkt heel eenvoudig en bestaat uit drie schermen. Op het ene scherm kan je zien wat je opneemt en hoe lang je opname duurt. Vervolgens kun je het eindresultaat bekijken en bewerken. Je kunt bijvoorbeeld zelf de snelheid instellen, zodat je uiteindelijk de timelapse krijgt die je voor ogen had. Vervolgens kun je jouw creatie delen via Instagram en Facebook.

Het idee achter een timelapse is om lange stukken video op te nemen (mits je genoeg ruimte op je telefoon hebt) en deze beelden versneld af te spelen. Dat levert ook mooie resultaten uit als je geen vaste hand hebt, want Hyperlapse zorgt ervoor dat je video netjes gestabiliseerd wordt. En dat met maar 2 klikken.

De video’s zijn voornamelijk bedoeld om af te spelen op je telefoon, aangezien ze van erg lage kwaliteit zijn. Het gaat er dan ook om dat iedereen zijn of haar zelfgemaakte timelapse gemakkelijk kan delen. De kwaliteit staat daarbij niet voorop. Alvast een kleine suggestie voor de volgende versie: zorg ervoor dat gebruikers meteen een soundtrack toe kunnen voegen. Dat maakt het (nu nog geluidloze) eindresultaat nog wat aantrekkelijker.

De app is vanaf nu te downloaden in de App Store.

[gv data=”c_m-yFbGsW8″][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *