Installeer de Windows 10-update vooral NIET

Deze Windows 10-update kun je beter niet installeren
Als er belangrijke bestanden op je computer staan, installeer de Windows 10 Oktober-update dan maar even niet.

Er komen namelijk verschillende berichten binnen van gebruikers die tegen allerlei problemen aanlopen. De belangrijkste is het verdwijnen van alle bestanden in Documenten en Afbeeldingen, terwijl de processor ook onnodig hard werkt en ervoor zorgt dat je accu een stuk sneller leegloopt. Dat meldt Digital Trends.

Microsoft onderzoekt de berichten, maar benadrukt wel dat alleen doorgewinterde gebruikers de update geïnstalleerd hebben, omdat je er een speciaal commando voor moet uitvoeren voor de installatie start. ‘Normale’ Windows 10-gebruikers krijgen pas vanaf 9 oktober een melding om de update te installeren.

Het terugzetten van de oude Windows 10-versie zou geen oplossing bieden, zo lezen we op het supportforum van Microsoft. Daar staat bijvoorbeeld het verhaal van een gebruiker die voor 200GB aan bestanden kwijt is en het lijkt er niet op dat hij daar nog iets van terug gaat zien. Andere gebruikers onderschrijven dat verhaal.

Microsoft raadde overigens al af om de update handmatig te installeren, omdate Intel nog niet voor elk apparaat nieuwe drivers klaar heeft staan. Dat moet op 9 oktober wel het geval zijn. Gevalletje ‘eigen schuld, dikke bult’ dus?

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *