‘Instapmodel iPhone 6s heeft nog steeds 16 GB opslag’

iPhone 6s krijgt geen extra opslagruimte
Het instapmodel van elke nieuwe iPhone sinds de 3GS beschikt over 16 GB aan opslagruimte en daar gaat ook met de iPhone 6s helaas geen verandering in komen.

Volgens 9to5Mac heeft Apple er namelijk voor gekozen om de opslagmogelijkheden van de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus niet aan te passen. Dat betekent dat je de keuze hebt uit toestellen met 16, 64 of 128 GB opslagruimte. Dat is opvallend, aangezien apps steeds meer ruimte innemen en het zeer waarschijnlijk is dat we straks 4K-video’s kunnen schieten.

De prijzen zouden volgens de bronnen van 9to5Mac ook gelijk blijven. Als je op zoek bent naar een goedkoper alternatief van Apple, dan kun je na 9 september alleen nog voor de iPhone 5s kiezen. De iPhone 5c wordt namelijk geschrapt, terwijl de aankondiging van de iPhone 6c pas later dit jaar verwacht wordt.

10 reacties

  1. Marketing jongens … Kijk hun weten ook wel dat een 6 of zelfs een 6S met16gb hetzelfde is als een porsche 911 met 0.9 liter 2 cilinder.
    Dus wat doen de mensen, ze kopen de 64 of 128Gb versie.
    Op deze manier is de vanaf prijs een stuk lager, maar de meesten zijn beduidend meer kwijt voor hun Iphone.

    Mensen die zeggen dat het genoeg is snappen er geen reet van en kunnen dan net zo goed een HTC desire of Iphone 4 gebruiken ofzo.
    Je koopt niet een Next Gen 6(S) phone met dikke camera, HD scherm, dikke cpu, etc om vervolgens steeds wat zelf gemaakte foto’s te moeten uploaden naar de cloud.
    En ja, het gaat hard als je leuke foto’s en filmpje wilt maken op vakantie of wat dan ook.
    Doe dan eens een leuke game die je installeerd vanwege de goede cpu en grafische kwaliteiten en je zit zo vol ..
    Een beetje actief Whatsapp gebruik met regelmatig wat foto’s over en weer en wat funnies en je ziet de GB’s weg smelten.

    Als je dit niet boeit en dus alleen wat appt, sms’t en tweakers.net leest ben je met een iphone 4 ook klaar en is je 6 zonde van het geld.
    16Gb is iets voor smartwatches, niet voor een Smartphone anno 2016 (daar praat je al bijna over) en dan zeker niet op een flagship phone !

  2. 4 jaar terug had ik gezegd; “wauw, doe mij die 16GB please!”. Toen had ik nog een Galaxy Ace met 512mb(!) intern geheugen waarvan 180 MB bruikbaar was, want: OS.

    Nu is 16GB gewoon veuls te weinig.

    • @ffw88: Oh die Galaxy Ace heb ik ook nog gehad.. Destijds in de Samsung Store in Kuala Lumpur gekocht voor de helft van wat hij hier kostte! Werkte best aardig (met een SD kaartje erin haha!), maar toch vrij snel overgestapt op een iPhone 4 met ‘veel betere’ performance 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *