Intel: “Accuduur laptops & tablets wordt met 50% verlengd”


Eindelijk een doorbraak in de laptopmarkt, of heeft Intel gewoon een nieuwe chip te verkopen?

Tegen diverse Amerikaanse media heeft Intel-topman Rani Borkar laten weten dat de nieuwe chipserie genaamd Haswell, die de Ivy Bridge komt vervangen, een stuk zuiniger is. Een 50% langere accuduur is een forse claim, maar bij de ontwikkeling van de Haswell-chips was het terugdringen van het energieverbruik dan ook de belangrijkste pijler voor Intel.

Het verdubbelen van de accuduur zou gelden tijdens normaal gebruik van laptops en tablets (gamen, filsm kijken, etc.). In standby-modus kan de accuduur wel twee- tot driemaal verlengd worden. Volgens PCWorld is de komst van de Haswell-serie ook belangrijk voor PC-markt, die qua verkoopcijfers nog steeds naar beneden gaat.

Volgende maand is de presentatie van die nieuwe chipwonder. Wordt vervolgd…

3 reacties

  1. Ben aan het kijken voor een ultrabook, en wacht sowieso tot Haswell er is. Met de huidige laptop kan er net een filmpje gedraaid worden, wat vrij irritant is, als je regelmatig in het vliegtuig/de trein zit.

    Die 50% is wel met een korrel zout te nemen: deze winsten zijn veelal theoretisch, maar een nieuwe generatie 22 nm-chips is zeker iets om naar uit te kijken! Het feit dat ze volgens hetzelfde procede worden gebakken als de Ivy Bridges geeft aan dat de winst dus kennelijk uit de architectuur moet komen, want uit de die size komt het niet.

  2. Fijn dat de processor minder verbruikt, maar bij een telefoon/laptop gaat het overgrote deel van de energie toch echt naar het scherm, dus 50%, ik betwijfel dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *