Intel-driver maakt automatische game-settings mogelijk

Auteur: , 1 Reactie
Niet langer hoef je te tweaker om een game aan de praat te krijgen

Niet langer hoef je te tweaker om een game aan de praat te krijgen.

Ik loop er zeer regelmatig tegenaan: games detecteren automatisch mijn hardware en maken op basis daarvan een schatting van welke grafische settings ik het beste zou kunnen runnen. 9 van de 10 keer zit de game er daarentegen compleet naast. Intel moet het met een nieuwe driver-update mogelijk maken om de optimale grafische settings te detecteren. Helaas hebben vooral laptop-gamers hier een hoop aan.

De driver richt zich namelijk op processoren (van Intel) met een geïntegreerde grafische kaart. De meeste niet-gaming-laptops hebben zo’n processor, waarbij het draaien van zware applicaties zoals games eigenlijk niet de bedoeling is. Laptops met een Skylake-processor (of nieuwer) krijgen nu dus een hulpmiddel van Intel aangereikt, maar ook Intel-processoren met AMD’s Radeon Vega-grafische kaarten hebben toegang tot de optimalisatie.

Het programma is daarentegen nog in een beta-fase, wat de lijst van ondersteunde titels redelijk klein maakt. Volgens PCWorld worden Battlefield 1, Battlefield 4, American Truck Simulator, Call of Duty WWII, Destiny 2, Dota 2, Grand Theft Auto V, League of Legends, Overwatch en World of Tanks nu geoptimaliseerd voor computers met compatibele hardware.

Daarnaast kunnen computers met een Intel Graphics HD 620 of beter (wat bijna iedere enigszins degelijke laptop die in de laatste paar jaar is uitgekomen betekent) de volgende titels zonder al te veel moeite handelen: Fortnite: Battle Royale, They Are Billions, Lost Sphear, Age of Empires: Definitive Edition, Final Fantasy XII: The Zodiac Age HD, OK KO: Let’s Play Heroes, Subnautica, Legrand Legacy: Tale of the Fatebounds en Dragon Ball FighterZ.

De nieuwe driver is dus samengevat vooral gericht op mensen met een niet-gaming-laptop- of -computer. Voor die mensen, veelal waarschijnlijk niet heel erg geoefend als het gaat om het tweaken van grafische settings, zal de driver het dus een stuk makkelijker maken om af en toe een spelletje te spelen. De automatische optimalisatie moet langzaam meer games ondersteunen. Tot die tijd kunnen gamers ook terecht bij Nvidia’s GeForce Experience of AMD’s Gaming Evolved, dat praktisch alle grote games ondersteunt en de optimalisatie voor zijn rekening neemt.

Meer over Intel lezen? In dit artikel beschrijven we hoe Intel probeerde om grote lekken in hun processoren te dichten, wat voor meer problemen zorgde. Een ander schandaal omtrent Intel betreft de CEO van het miljardenbedrijf, dat mogelijk met voorkennis een groot deel van zijn aandelen dumpte na de Meltdown-lek.1 reactie

Ter info: De HD620 kan zonder problemen SimCity 2013 aan op low/medium settings met motion blur en vSync uitgeschakeld.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).