iphone processor

Intel komt met staart tussen de benen terug naar Apple

Na een gigantische lastercampagne tegen Apple wil chipmaker Intel toch wel zaken doen met Tim Cook’s bedrijf. Ouch!

Intel heeft kennelijk een 180-graden ommekeer gemaakt. Na anti-Apple benchmarks, een gerichte lastercampagne en een pijnlijk directe reclame-serie tegen Apple, blijkt nu ineens dat Intel toch interesse heeft om met de iPhone-maker samen te werken. Beetje gênant, dit.

Intel wil toch met Apple samenwerken

Tijdens de presentatie van Intel’s nieuwe plannen wordt toch weer een handreiking naar Apple gedaan. Intel bouwt momenteel aan twee nieuwe chipfabrieken in Arizona. De kosten? 20 miljard dollar. Het concept van de zogenoemde Intel Foundry Services draait om het fabriceren van chips voor specifieke klanten. Intel moet heel wat bestellingen vervullen om die enorme investering terug te verdienen. En laat Apple nou net heel wat knaken hebben.

Dat realiseert de chipfabrikant zich nu ook. CEO Pat Gelsinger noemt specifiek Apple als mogelijk partner voor het project. De fabrikant zou dus alsnog M1-processoren voor Apple willen maken. En dat na al die absurd vijandige reclamecampagnes.

Nu neemt niemand de reclames van Intel natuurlijk al te serieus. Er wordt duidelijk heel erg geprobeerd om Apple zwart te maken op gebieden waar Intel het sowieso kan winnen. Het is meer modder gooien dan objectief de producten vergelijken. Ook Apple zal er zo over denken. Misschien kunnen ze nog wat korting forceren bij de eerste bestelling. ‘Om goed te maken dat jullie ons deden plagen.’

Het is daarmee nog niet gezegd dat Apple überhaupt iets met Intel te maken wil hebben. Momenteel levert de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) chips aan Apple.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *