Interesse AT&T in overname Vodafone

Interesse ATT in overname Vodafone
Het Amerikaanse AT&T heeft interesse getoond in het overnemen van het Europese Vodafone. De provider zou zo’n 190 miljard euro willen ebtalen voor de Europese activiteiten van de provider.

Het feit dat de Amerikanen uit zijn op één van de grootste providers van de wereld zorgt voor een interessante situatie. Twee jaar terug probeerde AT&T namelijk al T-Mobile in te lijven, maar die koop (ter waarde van 39 miljard dollar) ging uiteindelijk niet door, omdat de regulators in de Verenigde Staten ervoor gingen liggen.

Volgens de Financial Times wil AT&T de niet-Amerikaanse delen van Vodafone. Verizon zou dan het Vodafone-deel in handen krijgen van de joint venture Verizon Wireless. Door de overname ontstaat één van de grootste, zo niet de grootste, telecomprovider ter wereld. Een ontwikkeling die gevoed wordt door enorme expansiedrift van Noord-Amerikaanse telecombedrijven.

Ter informatie, het genoemde aankoopbedrag vertegenwoordigt een meerwaarde van wel 40 procent voor Vodafone. Een zeer aardige meerwaarde voor een bedrijf dat op dit moment een beurswaarde heeft van ongeveer 110 miljard euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *