Internet Explorer 11 voor Windows 7: Terug uit de dood?

Inori Aizawa in vol ornaat
Laten we eerlijk zijn, Microsoft Internet Explorer heeft niet altijd de beste naam gehad. Als browsers in een schoolklasje zaten dan was IE dat rare joch wat pindakaas in z’n haar smeerde en altijd de ‘speciale‘ schaar kreeg van de leraar. Weet Microsoft dit recht te trekken met IE 11?

Ze hebben in ieder geval bij de release in Singapore een betere mascotte weten te strikken, veel beter dan de pratende paperclip van oude Office-versies. Maar het is natuurlijk veel belangrijker hoe de software draait, en wat dat betreft zou IE een veel betere kans moeten hebben. Vroeger kon je zo eens in de 5 jaar rekenen op een update van de browser, maar die dagen liggen ver achter ons, verzekert Microsoft haar gebruikers. De updates zullen vaker komen, waardoor de browser langer bij de tijd moet blijven.

Qua performance zou IE 11 ook beter tegen de concurrentie opgewassen moeten zijn. Door onderhuidse verbeteringen zou deze zo’n 30 procent sneller moeten zijn dan zijn voorganger. Veel van de nieuwe features zijn direct uit Windows 8 gekomen, minus de support voor touch screens. Niet alleen toont Microsoft hiermee aan dat software uit hun nieuwste telg goed te poorten is naar Windows 7, maar ook dat ze zeker niet de support voor oudere versies van het OS laten vallen bij het uitkomen van een nieuwe.

[gv data=”7aZjtb1F73I”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *