Internet Explorer is weer aan het groeien

Internet Explorer is weer aan het groeien
Vier jaar lang incasseerde de huisbrowser van Microsoft klappen van Chrome en Firefox, maar de daling is stopgezet. In september groeide IE zowaar.

Internet Explorer zat (en zit, in de optiek van velen) in het verdomhoekje wegens algeheel falen, en het feit dat er snellere alternatieven kwamen met handige plug-ins en minder laadtijd. Microsoft heeft echter niet stilgezeten, want in IE11 heb je naast een kek nieuw jasje ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld tabbladen te synchroniseren of downloads te beheren. Ook HTML5 en CSS3 worden nu volledig ondersteund.

En zien we dat terug in de cijfers? Ja, dat zien we terug in de cijfers. Volgens StatCounter, die zich op pageviews baseert, had IE in augustus een aandeel van 25,6 procent. In september is dit opgelopen tot 28,6 procent. Google’s Chrome viel een stukje terug, an 42,8 naar 40,8 procent.

De browserstats over september:
Internet Explorer is weer aan het groeien

In Nederland is Internet Explorer nog altijd kleiner dan Chrome. Sterker nog, in juni had Internet Explorer nog een aandeel van 33,11%. Vorige maand was dat nog maar 31,86%.

Nederland

4 reacties

  1. Uitgemaakt voor gek, fanboy en weet ik allemaal nog meer. Maar ik zie de potentie van Win8, WP8, IE en surface producten wel. Ben nog steeds blij met mijn overstap van Google naar Microsoft.

    • @Laue: Volledig mee eens! WP8 moet natuurlijk nog wat aan verbeterd worden maar ik vind het heerlijk werken! Win8 ook prima, gebruik ik naast mijn macbook pro. De tabletten (hehe) zijn qua functionaliteit beter dan i-pads kan multi tasken enzo maar toch heb ik een ipad puur omdat microsoft met alles te laat is gekomen en de andere dus het voordeel hadden. Dit geldt ook voor de appstore die nog steeds veel mist. Microsoft heeft gewoon geen goede timing gehad met het introduceren. Want laten we wel wezen al deze ideeen lagen al bij microsoft op de plank of waren al eerder uitgevoerd op een verkeerd tijdstip waardoor het geflopt is….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *