Internet wint het van winkels: Free Record Shop failliet

Free Record Shop Faillissement
Blijft lastig hè, geld verdienen aan gratis plaatjes.

Het Nederlandse bedrijf kampt al langer met problemen, dit zou voornamelijk komen door “de veranderende markt en de niet herstellende economie”. Maar is dat wel zo? Is FRS niet gewoon veel te laat ingestapt in het digitaal verkopen van muziek en films? Terwijl internetshops als Bol.com blijven uitbreiden en online muziekwinkels als iTunes blijven groeien, is het niet gek dat de te dure winkels op enig moment de deuren moeten sluiten.

Toch blijft de muziekketen koppig. De winkels zullen voorlopig nog open blijven en er wordt gekeken of het mogelijk is om een doorstart te maken. Yeah, sure. Misschien moeten ze maar weer terug naar het verkopen van cassettebandjes?

14 reacties

 1. Free Record Flop..

  Ik hoor die Breukhoven nog schreeuwen over zn Clicks and Bricks strategie, het staat zelfs nog op de site: http://www.freerecordshop.nl/INTERSHOP/web/WFS/shop-frs_nl-Site/nl_NL/-/EUR/ViewContent-Start?PageletEntryPointID=staticpage_geschiedenis
  “Internet is een informatiebron, waar je natuurlijk ook kan verkopen, maar je blijft altijd winkels nodig hebben.”

  Anyway, dit was al lange tijd te verwachten. Eerder werd vlaggenschip Fame in de Kalverstraat gesloten, nu dus de rest.

 2. Het schoolvoorbeeld van een slechte of zelfs geen toekomstvisie. Terwijl ze ooit de kans hebben gehad om bol.com indertijd voor een prikje over te kopen.

  btw de app van apparata op android werkt niet tegoei, update?

 3. Failliet eigenlijk? Mijn collega zijn vriendin, werkte er 6 jaar, en is deze week buiten gezet ( in België ), tesamen met nog een paar, maar niet met allemaal. Volgens ik had verstaan, ging er gewoon veel minder personeel blijven, maar had niet gedacht op een failliet…

 4. @autoblogger: Device: HTC ONE. Als ik mijn scherm kantel in een artikel springt de app terug naar het homescreen. Wat bij de autoblog app niet het geval is. Ook blijft de app soms hangen als ik een artikel wil openen, krijg dan een blanco pagina. Even terug gaan en opnieuw klikken helpt. Dan had ik nog een vraagje; kan het kloppen dat wanneer ik ingelogd ben via m’n mobiel (zowel de browser als de app) dat ik dan niet kan inloggen op mijn desktop (windows 7)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *