Internetdrone van Facebook wordt deze zomer getest

Facebook-Aquila
Het is blijkbaar een trend voor grote bedrijven om drones de de lucht in te sturen die het gebied eronder van internet voorzien. Ook Facebook zet inmiddels grote stappen op dit gebied.

Een tijdje terug schreven we nog over Project Titan, het droneproject van Google dat grofweg hetzelfde doet als Aquila, het project van Facebook.

Testvlucht
Ook de Facebookdrone werkt op zonne-energie en zal de komende maanden haar eerste testvluchten gaan maken. Onlangs testte Facebook al een kleinere versie van Aquila die slechts één tiende van het uiteindelijke formaat was. Het uiteindelijke model wordt dan ook een imposante verschijning.

De Aquila die internetverbindingen gaat verspreiden heeft namelijk een spanwijdte die groter is dan die van een Boeing 747, groter dan 29 meter dus. De reden hiervoor is om zoveel mogelijk ruimte te maken voor zonnepanelen die de drone van energie moeten voorzien. Ondanks het formaat heeft de Aquila slechts het gewicht van een personenauto, aldus Facebook.

Hierdoor is de Aquila zelfvoorzienend, en kan hij maandenlang in de lucht zweven zonder te hoeven landen. Het gevaarte zal op een hoogte van 18 kilometer rondzweven en een groot gebied de mogelijkheid geven om te verbinden met het internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *