Internetgebruik bij 75-plussers blijft laag

75-plussers Internet
Internet onder ouderen wordt steeds populairder. Toch gebruik nog maar een derde van alle 75-plussers actief het wereldwijde web.

Hiermee doen we het net iets minder dan onze overburen, waar 34,3 procent van de 75-plussers geregeld op het internet te vinden is. De Nederlandse ouderen gebruiken het web voornamelijk om te e-mailen en informatie op te zoeken. Maar ook bankieren, de krant lezen en naar de radio luisteren wordt steeds geliefder onder de 75-plussers.

Social media later ze echter nog even links liggen; misschien maar goed ook aangezien ze qua gezondheid al een risicogroep vormen. Mannen zijn echter wel actiever dan hun vrouwelijke leeftijdsgenoten, bijna de helft van de oudere heren is actief op het internet.

Een iets jongere groep, de 65- tot 75-jarigen, is al een stuk vaker op het internet te vinden: maar liefst driekwart maakt er regelmatig gebruik van. Onder de 65 is bijna elke Nederlander actief. Naast e-mailen is social media voor deze groep echter wel de voornaamste bezigheid op het web. Dat doen we dan ook overal.

3 reacties

  1. Er zijn behoorlijk wat eenzame ouderen. Internet kan dan juist een uitkomst zijn lijkt me. Maar dan moet ze nog wel een beetje helder en in redelijke gezondheid zijn, want met parkinson gaat het muizen zo lastig en wanneer je dement bent moet je je tijdens het chatten iedere keer opnieuw voorstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *