Internetklassieker Runescape krijgt nieuw leven

Runescape in de oude dagen
Binnenkort kunnen millennials aan de slag met een vernieuwde versie van de klassieke MMORPG.

Ben je in de jaren ’90 geboren? Dan is er een grote kans dat je Runescape net als een hoop andere millennials helemaal kapot hebt gespeeld. Goed nieuws voor de fans van de gratis role-playing game; Runescape komt binnenkort naar iOS en Android!

Runescape
Runescape werd in 2001 gelanceerd als gratis MMORPG (massively multiplayer online role-playing game) waarin je in de wereld van Gielinor je personage moest ontwikkelen tot rijke, sterke en vaardige eindbaas. Als je de game gespeeld hebt, herinner je je vast nog de eindeloze uren grinden, het vangen van vissen, het verslaan van monsters en uiteraard het handelen met andere spelers. In de onderstaande trailer zie je hoe het er toentertijd aan toeging.

[gv data=”fbq0ZojIBRw”][/gv]

In 2008 maakte ontwikkelaar Jagex bekend dat ze officieel (benoemd door Guinness World Records) de populairste gratis MMORPG ooit hadden gemaakt. Naar eigen zeggen zijn er in totaal meer dan 250 miljoen accounts aangemaakt voor het spel.

Smartphone
Na ruim 16 jaar als Java-app op pc’s te hebben gedraaid, maakt ontwikkelaar Jagex dus nu de overstap naar Android en iOS. De twee versies van Runescape, Runescape Old School (oude graphics voor de nostalgische waarde) en het huidige Runescape zullen allebei naar smartphones komen. Allereerst plant Jagex Runescape Old School in voor eind dit jaar. Daarna, ergens in 2018, moet de vernieuwde versie van de RPG uitkomen.

Overigens is de overstap naar een nieuw platform geen slecht nieuws voor de veteranen; Je oude pc-account is gewoon geldig op je smartphone. Je hoeft dus niet weer talloze uren te grinden om dezelfde toffe armor te kunnen dragen.

2 reacties

 1. Gaaf nieuws dit.

  T blijft een tof spel, RS. Ondertussen is mijn account al ruim over de 10 en heb ik enorm lopen skillen om te worden wie ik nu ben.

  Maar toch… Hoe gaaf het spel ook is: ik heb 2 punten van kritiek.

  1: zijn je levels rond de 50 als f2per en heb je zo’n beetje alle gratis quests gedaan. Is er zo’n beetje niks meer aan. Minigames enzo oke. Maar ik ben doorgaans niet iemand die daar aan meedoet.

  En 2: De updates, nieuwe quests ed. zijn vaak gericht op de hoogste levels enzo. Dat had ik toch wel wat meer ‘gelijkwaardiger’ gezien. Zeg maar een keertje een update voor de mensen met lage levels. Een nieuwe quest voor zij met middelhoog. En een nieuwe gebied voor de hogeren.

  Jammer… Jagex, Jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *