Internetten op smartphones neemt gigantisch toe

Auteur: , Geen reacties
Internetten op smartphones neemt gigantisch toe

Steeds vaker blijft laptop dicht en pakken we onze smartphones erbij.

Nu smartphones steeds grotere en mooier schermen krijgen, is het logisch dat het mobiele internetverkeer aan het toenemen is. Er is een opmars gaande, zo voorspelt IT-bedrijf Cisco. Het bedrijf schat dat het internetverkeer tegen 2022 verdubbelt zal zijn in vergelijking met nu.

Het toegenomen verkeer zal deels weggesnoept worden van computergebruikers. Hier is namelijk een afname zichtbaar. Vorig jaar was de smartphone goed voor 18 procent van al het internetverkeer. De verwachting is dat dit tegen 2022 dik 44 procent zal bedragen. In vergelijking met de computer zullen de rollen omgedraaid worden.

De PC en laptop pakken nu 41 procent van het internetverkeer. Dit gaat de komende jaren volgens Cisco drastisch afnemen. Tegen 2022 zal dit naar verwachting nog slechts 19 procent bedragen.

Wereldwijd zijn er tegen 2022 ongeveer 4,8 miljard internetgebruikers. Dat betekent dat 60 procent van de wereldbevolking gebruik maakt van het wereldwijde web. Vorig jaar maakten 3,4 miljard wereldbewoners gebruik van het internet, oftewel 45 procent.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).