Investeringen + $ 1,25 miljard per uur. Bitcoin vliegt omhoog

bitcoin-record-8500
Nemen we even pauze rond $ 8.000,- of halen we vannacht door?

Vorige week waren we nog blij dat de Bitcoin eindelijk weer eens richting $ 6.000,- ging. Na het weekend dachten we dat er met $ 7.000,- een weerstand zou worden nadat de koers even de $ 7.500,- had geraakt. Nu zagen we vanmiddag $ 8.500,- voorbij schieten, waarna de koers terugzakt naar de ongeveer $ 8.000,- waar hij nu op handelt. Mensen beweren dan serieus dat de markt vandaag wat tegenviel.

Inmiddels zien we een vergelijkbaar patroon met de marktkapitalisatie, oftewel het totaal geïnvesteerd vermogen. Waar dit vorige week rond 186 miljard bedroeg is dit vandaag 227 miljard. Door tussentijdse opnames en stijgingen is dat liefst 30 miljard meer dan 24 uur geleden en dus steeg de investering in Bitcoin vandaag met $ 1,25 miljard per uur. In onderstaande grafiek van Tradingview zie je de marktkapitalisatie over de afgelopen 5 dagen duidelijk weergegeven.

Marktkapitalisatie-bitcoin-14-5

Nu de koersstijging vanavond iets afremt en we ‘maar’ 2,23% groei zien zou het maar zo kunnen dat de Bitcoin toch even een pauze nodig heeft. Aan de andere kant hebben we al eerder gezien dat de Aziatische markt momenteel Bitcoin achterover slaat alsof het de champagne van de handelaren is. Het zou dus best kunnen dat de koers richting $ 9.000,- gaat. Analisten houden er rekening mee dat zelfs de $ 10.000,- van het weekend wel eens op het bord kan staan.

Voor een oorzaak wijzen zij vooral naar de koersdaling van de Chinese Yuan. Deze staat namelijk sterk onder druk door de handelsoorlog met Amerika. De Chinezen lijken nu massaal op zoek naar middelen om inflatie van hun kapitaal te voorkomen. Laat de Bitcoin daar nu net voor bedoeld zijn…

Een ding is zeker, het wordt een spannende week voor de Bitcoin. Uiteraard kun je de live koersen volgen en houden wij je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *