Investeringen C2000-portofoons waren verspilling

C2000 portofoon verspilling
Na jaren van teveel investeringen werd vandaag bekend dat de brandweer hun communicatiesysteem C2000 van de hand doet. Onder andere de dekking van het systeem zou regelmatig te wensen overlaten. Joh!

Vanaf volgend jaar zullen brandweermannen de C2000-portofoons niet meer gaan gebruiken in het veld. In 2007 was het communicatiesysteem, na kostenoverschrijdingen, in heel Nederland ingevoerd. Helaas bleek het systeem niet naar behoren te werken, voornamelijk de dekking zou te wensen overlaten.

Enkele voorbeelden van waar het fout ging: de crash van Turkish Airlines, de strandrellen bij Hoek van Holland, de aanslag op Koninginnedag in Apeldoorn en de rellen in Haren. Er is daarom besloten de C2000-portofoons bij het oud vuil te zetten.

Maar nu hebben onze dienstverleners geen walkietalkies meer? Maar daar heeft Nederland een oplossing voor: nieuwe kopen. De eerste aanbesteding van 6.200 alternatieve walkietalkies is inmiddels al gedaan. En het verassende: ook worden er 4.500 nieuwe C2000-portofoons gekocht voor bevelvoerders. Uh, die werkten toch niet goed?

Het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat hulpverleners hun nobele werkzaamheden zonder problemen kunnen uitvoeren, maar overheid, waarom moet het altijd met zoveel omwegen en onkosten?

3 reacties

 1. overheidsonkosten…

  doet me denken aan het ziekenhuis waar ik heb gewerkt.
  de CRT monitors die ze gebruiken, kostten letterlijk 2000 / 3000 EURO!
  (Eizo monitors voor medische doeleinden)

  nu snap ik best dat ze TOPKWALITEIT zwart/wit schermen willen hebben,

  maar seriously 2/3k PER SCHERM?!?!

  en tientallen schermen pr gebouw…

  -ook de prullenbakken en bankjes langs de weg: honderden euro’s per!
  snap niet hoe die shit bij de overheid altijd zo duur is XD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *