ION Glasses: de beperkte hipsterversie van Google Glass

ION Glasses
Het lijkt dat Google met Glass een nieuwe markt van neusgadgets heeft aangeboord. We zien steeds meer soortgelijke projecten en producten opduiken, zoals de Recon Jet en GlassUp. Deze hispterbril is de nieuwste toevoeging, en kost slechts 79 dollar.

LED-lampje

Waar Google Glass en soortgelijke concurrenten voor honderden euro’s over de toonbank gaan, kost de ION Glasses slechts een fractie daarvan. Maar het is dan ook een beperkt product. In het rechter pootje van de bril zit een LED die licht op het brilglas schijnt, en daar is eigenlijk alles mee gezegd. De ION Glasses staat via het energiezuinige Bluetooth 4.0-protocol in verbinding met je iPhone of Android-toestel, en aan de hand van de kleur van het lampje weet je wat voor soort bericht er op je telefoon of tablet binnenkomt. Mail, Facebook, Twitter, agenda-afspraken, het kan allemaal een eigen kleur krijgen.

De bril beschikt verder over audioknoppen om je smartphone of tablet op afstand te bedienen, die ook als fotoknop dienst kunnen doen. Zie het dus vooral als een notificatiedoorgever, maar daadwerkelijk de inhoud daarvan lezen is er niet bij.

ION Glasses

$150.000

De prijs van de bril begint als gezegd bij 79 dollar, en daarvoor krijg je een frame zonder glazen + toegang tot de app. (Glazen kun je vervolgens op maat bij een opticien laten inzetten.) Het is echter nog onzeker of de bril op de markt komt, want ze moeten nog even $150.000 ophalen via crowdfundwebsite Indiegogo. Momenteel is er 6k binnen.

Video met uitleg op Vimeo.

[lg_folder folder=”0_Divers/ION_Glasses/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Juj een ledje. Mijn telefoon trilt, en afhankelijk van wat voor soort notificatie kan ik een trilritme instellen. Volume bedien ik wel via de controls van de oordopjes of gewoon met de telefoon in m’n broekzak.

    Kan me niet voorstellen dat hier veel animo voor is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *