iOS 10.1.1 zorgt voor flinke accuproblemen

iOS 10
Het is niet voor het eerst dat een iOS-update gepaard gaat met fouten.

Apple heeft enkele weken geleden met iOS 10.1.1 een nieuwe softwareversie klaargezet voor gebruikers. In de omschrijving van de update meldt het bedrijf dat er voornamelijk kleine stabiliteitsverbeteringen zijn toegepast en enkele bug-fixes. Apple zou Apple echter niet zijn als het daar voor in de plaats met nieuwe bugs komt.

Gebruikers klagen namelijk over de slechte accuduur van hun toestel na het installeren van de update. Vooral mensen die in het bezit zijn van een iPhone 6 en iPhone 5S ondervinden grote problemen. Veel van de toestellen houden het onmogelijk een dag uit op één volle accucyclus.

Apple heeft nog niet officieel gereageerd op de commotie rondom iOS 10.1.1. Het is nog onduidelijk hoe de accuproblemen kunnen ontstaan en of er überhaupt een fix mogelijk is door middel van een eventuele nieuwe update.

Het is niet voor het eerst dat een nieuwe iOS-versie voor problemen zorgt bij Apple-gebruikers. Ook de grote update van iOS 9 naar iOS 10 zorgde voor enorm veel problemen. Ook de nieuwe MacBook Pro lijkt nog niet z’n draai gevonden te hebben. Al met al wederom geen goede reclame voor de techgigant.

12 reacties

 1. Wat een subjectief tekstje weer zeg. “Enorm grote problemen bij de update van iOS 9 naar 10″… Wel niks van gemerkt, niet bij mij, niet bij mijn vriendin…

  Net zoals ik ook geen sissende 7 hebt, geen 7 die maar een halve dag meegaat…

  Als jullie ooit willen groeien met apparata, zullen jullie toch wat objectiever gaan moeten schrijven.

  • @dgh74: Hoi dgh74, de bron staat in de tekst gelinkt. De informatie is afkomstig van Apple-gebruikers die hun problemen hebben gemeld op (officiële) Apple-forums en social media.

 2. Aha … ik zie het.

  Toch storm in glas water denk ik. Nogmaals … verder nog nix over gelezen. Normaal gesproken staan dit soort zaken overal vermeld.

  Daarbij … vietrde beta van 10.2 is uut … dus zowiezo bye bye 10.1.1 binnen aantal weken.

  Een post over het feit dat 99% van de androids met een achterhaalde encryptie zitten … lijkt me belangrijker 😛

  • @dgh74: Welke Android veiligheids issues ?
   Ze roepen van alles maar ondertussen gebruiken MILJARDEN dat OS en de eerste die gehacked is en zijn rekening leeg is enzo moet ik nog tegen komen.
   Storm in een glas water. Beetje het Stagefright gedoe, was ook zo’n groot lek. Er is nog NOOIT in de praktijk aangetoond dat het daadwerkelijk plaats gevonden heeft.

   Een accu probleem is wel iets waar je direct last van hebt, iedere dag weer.
   En dat met een nieuwe Iphone 7 die nu al niet uitblinkt in een lange accuduur (alweer, hebben de laatste 3 Iphones al last van gehad).

 3. En wij (gezin van vier, alle een aifoon) hebben wederom nergens last van.

  Ik vraag me soms echt af. Het lijkt wel of het altijd de zelfde zijn met hun “problemen na update X”.

  • @fijnkonijn: je bent me voor … wilde het volgende nog typen :

   Ow en een voorspelling voor IOS 10.2 …. eerste 2 a 3 weken mega klachten over leeglopende accu’s … uiteindelijk blijkt ebt het weg en blijkt ook dat een storm in een glas water EN NIETS AAN HET HANDJE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *