iOS 10.2 verergert iPhone batterijproblemen

Gelukkig ontploffen ze niet!
Gelukkig lijkt een oplossing dichterbij dan ooit.

Het is je vast niet ontgaan dat er de laatste tijd veel te doen is rondom enkele iPhone-modellen die met een batterijprobleem kampen. Vooral gebruikers met een iPhone 6s lijken het zwaarst getroffen. Het nieuwe iOS 10.2 had verandering moeten brengen in deze situatie, maar het tegenovergestelde heeft echter plaatsgevonden.

Het batterijprobleem lijkt zich namelijk verschoven te hebben naar andere iPhone-modellen, zo blijkt uit een verslag van Forbes. Dat is de conclusie die het bedrijf heeft getrokken na het onderzoeken van de vele gebruikersproblemen. iPhone-bezitters klagen namelijk steen en been op Apple-forums over de nieuwe iOS-software.

Zo blijft het batterijpercentage meerdere keren hangen wanneer er intensieve applicaties draaien op de achtergrond, waarna de iPhone op een willekeurig moment het resterende percentage bij gaat stellen. Ondanks de vele kritieken blijft Apple echter volhouden dat het gaat om ‘slechts’ enkele iPhone 6s-modellen.

Gelukkig is een fix voor deze batterijproblemen in zicht. De nieuwe bètaversie van iOS 10.2.1 lijkt volgens testers een groot deel van de batterijproblemen aan te pakken, waardoor toestellen niet spontaan meer uitvallen bij een resterend accupercentage van 30 of 50 procent. Hopelijk hebben iPhone-bezitters in 2017 minder ongemakken met hun toestel.

Nog geen reacties

  1. De Apple Store heeft mij hier zo niet mee geholpen. Ik draaide 10.1 nog erop, en daar lag het aan. Heeft ter plekke 10.2 voor mij erop gezet, wat eerst beter leek. Kwam er na één dag achter dat het probleem voor mijn gevoel nog erger is geworden. Ben terug gegaan naar de Apple Store, die konden mij ineens niet meer verder helpen.
    Ondertussen zit ik met een telefoon die met mijn gebruikspatroon (niet eens bijzonder intensief) gewoon veel te snel leeg gaat. Echt jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *