iOS 11 adoptie: veel gebruikers, maar het kan beter

iOS 11 adoptie januari 2018
iOS 11 is alweer een tijdje de meest gebruikte mobiele softwareversie van Apple, maar het is wel eens sneller gegaan.

Het nieuwe mobiele besturingssysteem van Apple is alweer enkele maanden oud. iOS 11 kwam namelijk uit in september 2017, maar is zeker niet zonder kleerscheuren het nieuwe jaar ingegaan. De vele problemen lijken effect te hebben gehad op het totale adoptiepercentage van iOS 11.

Hoewel 65 procent van alle iDevices inmiddels de nieuwste versie draait, is het adoptiepercentage zeker niet revolutionair. Ter vergelijking: iOS 10 kende vorig jaar ook wat probleempjes, maar wist op hetzelfde tijdstip van vorig jaar toch al 76 procent van alle iOS-gebruikers aan zich te binden.

De iOS 11 problemen begonnen met het absurde accuverbruik, om vervolgens geconfronteerd te worden met enkele vervelende bugs. Alsof dat nog niet genoeg was, werd enkele weken geleden ook duidelijk dat Apple stiekem oudere iPhones trager maakte, om zo de accu een langer leven te geven.

Ondertussen zijn we aangekomen bij iOS 11.2.5. Deze update zorgt ervoor dat iDevices niet meer vastlopen na het ontvangen van een malafide link in hun Berichten-app. De nieuwe softwareversie wordt in de loop van volgende week verwacht.

5 reacties

  1. 65% in een dichte ecosysteem, op een handvol apparaten van 1 fabrikant is eigenlijk best triest vergeleken de lagere procenten bij Android, Een open OS dat voor honderden verschillende apparaten, en fabrikanten moet werken..
    in dat opzicht valt het bij Android reuze mee.
    niet dat OS updates nou zo belangrijk zijn…
    Vroegahh… waren er geen updates en moest je het doen met wat je had. en dat ging ook gewoon prima.
    Nu gaat het OOK gewoon prima. ik mis niks met Android 6 op m’n Nexus7 2013 tablet, en mis niks aan Android 7.1 op M’n bejaarde Galaxy s5.
    Beide apparaten worden dagelijks gebruikt.
    Minder zeiken, Meer (of juist minder) op je telefoon ouwehoeren..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *