iOS 11: deze apps worden niet meer geïntegreerd

iOS 11 app integratie
Het is zeker geen verbetering voor het gebruiksgemak.

Gisteren toonde Apple op het WWDC-evenement voor het eerst wat iOS 11 ons te bieden heeft. Zo is Siri verbeterd, komt er een nieuw bedieningspaneel, een speciale Automodus en nog veel meer. Wat het bedrijf gisteren niet vertelde, is dat de integratie van enkele populaire applicaties rigoureus wordt afgeschaft.

In de nieuwe iOS-versie is er geen integratie meer mogelijk met de iOS-applicaties van Facebook, Twitter, Vimeo en Flickr. Waar je nu bijvoorbeeld social media accounts kunt koppelen aan je Apple-account zodat de App Store deze info kan gebruiken tijdens het registreren en inloggen, gaat deze feature in de nieuwe softwareversie verloren.

Vanaf iOS 11 worden gebruikers doorgestuurd naar hun mobiele browser, waar zij moeten inloggen op het account van een van deze applicaties. Deze stap kan op dit moment echter overgeslagen worden doordat de data in je Apple-account kan staan, wat dan weer resulteert in tijdwinst.

De exacte reden voor het stoppen van deze integratie is nog niet duidelijk. Vermoedelijk heeft Apple deze maatregel genomen vanwege privacyredenen. Niet gek, aangezien Apple de afgelopen tijd heel wat issues op het gebied van hacks en veiligheid heeft meegemaakt.

De belangrijkste vernieuwingen van iOS 11 lees je HIER. Er waren ook vernieuwingen die Apple niet direct bekend heeft gemaakt. Je checkt ze HIER.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *