iOS 11: eenhandig toetsenbord in beeld

iOS eenhandig toetsenbord
Bekijk hoe gemakkelijk typen met één hand op je iPhone wordt in iOS 11.

Afgelopen maandag had Apple tijdens haar jaarlijkse WWDC-evenement heel wat nieuwtjes te melden. Zo komen er nieuwe iPad-modellen op de markt, heb je voor minstens 5000 dollar aan het eind van dit jaar een Mac Pro in huis. Ook zijn er voldoende vernieuwingen te vinden de nieuwste versie van het iOS-systeem.

Een van de meest handige nieuwe features in het te verschijnen iOS 11 is de introductie van het eenhandig toetsenbord. In principe werkt de functie net zoals de huidige alternatieven die op de markt zijn: wanneer je de feature geselecteerd hebt, verkleint het toetsenbord zich zo dat je makkelijker met één hand kunt typen.

Aangezien iPhone-modellen met het jaar lijken te groeien (vooral de Plus-modellen) is een eenhandig toetsenbord geen overbodige luxe meer. De feature is gemakkelijk te activeren door de emoji-toets ingedrukt te houden op je toetsenbord.

Op dit moment bevindt iOS 11 en haar eenhandig toetsenbord zich nog in de bèta-fase voor ontwikkelaars. Later deze maand kunnen ook reguliere gebruikers aan de slag met de bèta, maar de officiële versie verschijnt pas in het aankomende najaar. Onderstaande video van AppleInsider laat zien hoe het toetsenbord werkt.

[gv data=”PDzuPjZVkQ0″][/gv]

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *