iOS 11-features die Apple niet direct bekendmaakte

Features die Apple niet direct bekendmaakte
En dat zijn er toch nog wel een hoop…

Eergisteren toonde Apple op WWDC zijn nieuwe besturingssysteem iOS 11. De presentatie was ingepland voor 2 uur, waarin het ging over macOS, hardware en iOS 11. Maar je kunt maar zoveel vertellen in twee uur en daarom zijn niet alle features van iOS 11 meteen bekend gemaakt. Hieronder een lijstje met alle andere iOS 11-features.

Typen naar Siri
Digitale assistenten zijn soms net zo frustrerend als dat ze handig zijn. Het is dus fijn dat Apple de interactie tussen jou en de assistent heeft verbeterd, want je kunt voortaan ook je vragen typen naar Siri.

QR code ondersteuning
Een feature waarover een Android telefoon al lang beschikt. Verder zijn QR codes heel erg populair in de VS, dus het is knap dat Apple zo lang door kon gaan zonder ondersteuning in een standaard app. Het lijkt er op dat de ondersteuning komt in de camera app.

Typen met een hand
Apple staat al sinds iOS 8 ontwikkelaars toe om toetsenborden te ontwikkelen voor de iPhone waaronder stickers. Het nieuwste toetsenbord wordt er eentje die je met een hand zou kunnen besturen. Hoe dat eruit gaat zien, weten we nog niet. Misschien dat je zo kunt instellen dat het toetsenbord aan een kant wordt gedrukt?

Schermopname
Apple treedt in de voetstappen van concurrenten zoals Samsung, waarmee het al mogelijk was om je scherm op nemen. Apple lijkt er klaar voor te zijn om deze feature ook toe te voegen aan zijn telefoons.

Screenshots markeren
Het lijkt erop dat Apple het makkelijker gaat maken om dingen te markeren die je hebt gescreenshot. Dat bleek uit de iPad Pro Demo. In plaats van je dat de screenshot moet terug vinden in je foto rol nadat je er een hebt gemaakt, kun je hem nu snel bijsnijden en markeren als je dat wil.

Podcasts app
Apple is bezig met een nieuw ontwerp voor de hele App store in iOS 11. Het is dus niet heel raar dat ook de Podcasts app een hele make-over krijgt.

3D Touch voor Safari
Wie wel eens Safari gebruikt, vergeet wel eens hoe je ook alweer precies tussen tabbladen kunt switchen. In het nieuwe besturingssysteem wordt dat makkelijker en krijgt ook 3D Touch een functie in de standaard browser van Apple.

Nog meer 3D Touch
3D Touch krijgt ook nog andere functies in iOS 11. Het zal in alle waarschijnlijkheid dienen als een sneltoets om dingen op te zoeken. Dat betekent dat je snel een lijst van betekenissen of gerelateerde internetresultaten kan zien als je een woord of zin markeert. Ook krijgt 3D Touch meer integratie in iMessage, waarmee je makkelijk een link kunt delen.

Vluchtformatie
In tegenstelling tot de Google assistent wist Siri nog niet zo goed waar je naartoe zou reizen en wanneer. Dat is nu verleden tijd, aangezien nu je vlucht informatie zichtbaar en zoekbaar is in Spotlight. Je zult dus niet zo snel te laat komen.

Muziek afspelen
Ook zou je met iOS 11 de optie hebben om muziekbestanden van hoge kwaliteit zo van je iPad of iPhone kunnen afspelen. Tot nu toe was dit standaard niet mogelijk en moest je een app downloaden van een derde partij om de zogenaamde FLAC bestanden te kunnen afspelen.

Bestanden
Apple wil graag dat mensen de iPad zien als een vervanger van je laptop. Op je laptop heb je altijd een optie om naar je bestanden te gaan, dus dat heb je nu ook op de iPad en iPhone.

Verder zijn er nog een hele hoop andere features die in iOS 11 terugkomen. Er is betere ondersteuning voor talen, verbeterde wachtwoordmanagement en FaceTime Live Photo’s. Naar welke feature kijk jij het meeste uit? (Via The Verge en The Next Web)

De belangrijkste vernieuwingen van iOS 11 lees je HIER.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *