iOS 11: gaat Apple mee in de hype van livestreaming?

iOS 11
iOS Beta 3 brengt complottheorieën op gang.

Nieuw in iOS 11 is de mogelijkheid om een opname van iOS te maken. Deze feature is lichtjes aangepast in de derde betaversie van iOS 11 die onlangs werd vrijgegeven. Voorheen koos Apple voor de zin “Start Recording” en nu staat er “Start Broadcast”. Wellicht een onschuldige wijziging, maar het internet speculeert er intussen op los.

Zo suggereert men dat Apple stiekem zou werken aan een eigen livestream service. Games streamen is behoorlijk populair en is inmiddels een industrie geworden op platformen als YouTube en Twitch. Wat nog niet mogelijk is, en wat dus een ‘gat in de markt’ zou zijn, is als je iOS kon livestreamen naar de buitenwereld. Bijvoorbeeld als je Pokémon Go speelt of Super Mario Run. De tekst “Start Broadcast” geeft het internet in elk geval hoop.

Of Apple hier echt mee bezig is? Dat zullen we wellicht in september gaan horen. De kans is echter groot dat de Amerikaanse techgigant gewoon de woordkeuze van “Start Recording” ongelukkig vond en “Start Broadcast” als een betere optie zag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *