iOS 11 kan automatisch ruimte vrij maken

iOS
Handig wanneer je opslagruimte tekort komt!

iOS 11 komt met een aantal grote vernieuwingen, maar ook kleine tweaks maken het besturingssyteem beter dan zijn voorganger. Ben je een veelgebruiker en zit je iPhone regelmatig vol dan heeft Apple vanaf dit najaar een oplossing voor je.

Een nieuwe feature kan apps automatisch verwijderen die je toch niet gebruikt. De applicatie wordt niet in zijn geheel verwijderd. Documenten, belangrijke gegevens en de primaire data van de app blijft wel behouden. De app wordt vervolgens doorzichtig weergegeven op het homescreen. Door met je vinger op het scherm te tikken activeert het systeem de app weer, mits er genoeg ruimte is op je iPhone.

Revolutionair is de feature niet. Daarom kondigde Apple deze vernieuwing ook niet aan op het grote podium tijdens WWDC 2017. Weet je zeker dat je de applicatie niet meer gaat gebruiken dan kun je deze natuurlijk ook gewoon handmatig verwijderen. (Via Cydiageeks)

De belangrijkste vernieuwingen van iOS 11 lees je HIER. Er waren ook vernieuwingen die Apple niet direct bekend heeft gemaakt. Je checkt ze HIER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *