iOS 11: WiFi-wachtwoord delen met vrienden is een eitje

Auteur: , 3 Reacties
iOS 11

"Hey dude, wat is je WiFi-wachtwoord"-tijden zijn voorbij.

Het is een vraag die je vast wel eens gesteld hebt. Je wil lekker internetten, maar je mobiele bundel er niet voor opofferen. Waarom zou je ook, aangezien het vragen van het WiFi-wachtwoord een kleine moeite is. Met iOS 11 wordt het straks nóg makkelijker. Zeker wanneer je vriend of vriendin allerlei hoofdletters, cijfers en nummers gebruikt. Je bespaart in dat opzicht een zee van tijd.

Met iOS 11 zal het mogelijk zijn om je WiFI-wachtwoord te delen met een andere iOS 11-gebruiker. Op het moment dat je een netwerk selecteert, krijgt de reeds verbonden iOS 11-gebruiker een seintje. Met één handeling kan het wachtwoord eenvoudig worden gedeeld met de ander. Het wachtwoord wordt vervolgens automatisch ingevoerd en het iOS 11-apparaat maakt verbinding met het netwerk.

Beide apparaten moeten zig dicht bij elkaar begeven en beide apparaten moeten ontgrendeld zijn. Anders werkt het foefje niet, merkte 9to5Mac op. Dit moet voorkomen dat je het netwerk van de buren probeert te joinen en dat de buren vervolgens constant een melding krijgen op hun smartphone, mits ze ook iOS 11 gebruiken natuurlijk.

Het nieuwe mobiele besturingssysteem van Apple werd deze week aangekondigd. Beta-testers kunnen nu al aan de slag met iOS 11. De release zal dit najaar zijn. Men kan de update dan gratis installeren.

Alle aangekondigde vernieuwingen van iOS 11 lees je HIER. Andere features van iOS 11 check je DAAR3 reacties

Hebben ze goed afgekeken van Microsoft.
@diablogt: 2 telefoons bij elkaar houden en wifi ww overnemen van microsoft huh ? Bedoel microsoft wifi sense … dat ze een jaar geleden UIT windows 10 hebben gehaald ?
zig?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).