iOS 12: iPhone en USB-verbinding op de schop

iOS 12: iPhone en USB-verbinding op de schop
Apple is strenger geworden.

Je iPhone gebruiken om data uit te wisselen met een computer middels een USB-verbinding? Dat kan, maar je moet de iPhone wel regelmatig wakker schudden. Apple heeft de software in iOS 12 nog strenger afgesteld om naar eigen de data van de gebruiker beter te beschermen.

Wie zijn iPhone door middel van een USB-verbinding met een computer heeft verbonden, moet de smartphone eens per uur ontgrendelen. Doe je deze handeling niet, dan zal Apple automatisch het contact tussen de iPhone en de computer verbreken. De smartphone zal nog wel opladen, maar toegang tot de bestanden van het apparaat is ontzegd.

Stel, een dief heeft je iPhone gestolen en het toestel is vervolgens verbonden met een computer. Dan heeft hij slechts een uur de tijd om te werk te gaan, want na dat duur ben jij als rechtmatige eigenaar weer nodig. Tenzij de dief het wachtwoord kent, echter is dat in de meeste gevallen niet zo. De feature is ontdekt in de beta van iOS 12. Of de functie ook naar de publieke versie gaat komen is op dit moment niet bekend. (via Motherboard)

11 reacties

   • @donstil: Ja, want we worden dagelijks gehacked en computers worden dagelijks gestolen met de iphone er nog aan middels USB kabel.
    Met een accu en convertor in zijn rugzak houd hij de spanning op de computer en sluipt hij weg in de nacht.

    Privacy, ja want facebook heeft bijna niemand en instagram is bijna dood. Privacy dit dat en ondertussen delen we alles met de wereld, komen om van de social media apps, en een dagtaak aan fora’s.
    Stel je niet zo aan man.

    • @turbobrick: tjeez wat ben je een nitwit.

     Er worden honderden telefoons gejat in nederland … dagelijks. Duizenden computers gehackt … dagelijks. Honderden miljoenen gebruiken nog steeds facebook en instagram …. dagelijks. Miljoenen en miljoenen androids per jaar besmet.

     Maar turbo weet van niks … want die is wereldvreemd. Niets beters te doen dan reageren op apple clickbait … levend in zijn eigen bubble.

     Get a life

    • @turbobrick: Hahaha het is bijna knap hoe kortzichtig jij soms bent.

     Moet wel fijn zijn, leven in je eigen wereld ver van de realiteit vol van ontkenning en te simpel om het echt te begrijpen.

     Maar goed Apple laat een scheet en Turbobrick is er bij

 1. Beetje vreemde beveiliging? Dan moet diegene sowieso je iPhone SAMEN met je laptop jatten terwijl deze nog samen verbonden zijn, wil hij/zij bij je gegevens komen.

  Als iemand een laptop jat, lijkt mij dat je die dichtklapt (het rent wat moeilijk met een open geklapte laptop). Een dichtgeklapte laptop schakelt automatisch je account op slot zodra je deze weer open klapt en sowieso niet bij je iPhone gegevens kunt.

  • @ffw88: how about een iphone jatten en de dief hangt hem thuis aan zijn hack computer ? Of worden iphones gehacked door james bond die thuis op de bank … met een borrel … 24/7 … urenlang 6 cijferige codes gaat proberen ?

   Zowiezo moeilijk te hacken … en nu dus nog moeilijker … wat een probleem man.

    • @ffw88: ja hoor … jij niet blijkbaar .. bijvoorbeeld :

     “Stel, een dief heeft je IPHONE gestolen en het toestel is VERVOLGENS verbonden met EEN computer.”

     Dus een dief neemt hem mee en hangt hem aan ZIJN computer met hack software.

     Maar goed … het zal allemaal wel

     Tjuzels

    • @ffw88: Die gasten zien beren op de weg en je krijgt die tunnelvisie bij hun niet weg.
     Alles waar Apple mee komt is goed, het is of ivm security, of opeens privacy en als er geen redelijk antwoord te vinden is dan gooien ze met kwartaalcijfers.

     • @turbobrick: en daar hebben we turbobubble weer met ZIJN kwartaalcijfers … tjeez man geen hond die het noemt behalve jij iedere keer.

      Maar goed onderbouwde redenen waarom deze oplossing uberhaupt de satan is … horen we niet van het standaard riedeltje fandroids.

      Ik zie geen beren. De usb word na een uur gestopt .. maakt het weer wat veiliger … punt … thats all folks … niets meer niets minder

      Jij bent notabene begonnen met je beren spuien.

      Get a life

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *