‘iOS 12 is sneller op oude iPhone dan iOS 11’

iPhone
Je kunt dus in het najaar naar hartelust updaten.

Bezitters van oudere iPhones waren doorgaans huiverig om te updaten naar een laatste iOS-versie. Vorig jaar bleek namelijk dat iOS 11 inderdaad minder lekker liep qua performance in vergelijking met iOS 10 op een oude iPhone. Dit betekent dat de nieuwe update je toestel in feite trager maakt, wat een verkapte truc van Apple kan zijn om je een nieuwe iPhone te laten aanschaffen.

Wat dat betreft is er goed nieuws voor iOS 12, dat dit najaar zal worden uitgebracht. Tijdens een speedtest is gebleken dat iOS 12 beta 7 beter draait qua performance in vergelijking met iOS 11.4.1. De vergelijking vond plaats op een iPhone 5S door YouTuber iAppleBytes.

Met de iOS 12 beta weet de iPhone 5S bijvoorbeeld 20 seconden sneller op te starten, wat een significant verschil is. Ook openen apps sneller en is de input van het toetsenbord verbeterd. Het is nog een beta, de uiteindelijke versie van iOS 12 in de herfst moet zich nog bewijzen of de update inderdaad de moeite waard is. Check de video hieronder om de gehele speedtest te zien.

[gv data=”QA_cC9uCgEU”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *