iOS 12 pakt iPhone-probleem van afgelopen jaren aan

iPhone
Eindelijk!

Iedereen die een iPhone heeft of heeft gebruikt kent dit probleem. Je wil je iPhone ontgrendelen, maar maakt per ongeluk een screenshot. De handeling om een iPhone te ontgrendelen met twee handen lijkt sterk op de handeling om een screenshot te maken. Het gaat hier om de thuisknop en de aan/uit knop.

Met de iPhone X werd dit ‘issue’ al opgelost door simpelweg de thuisknop te verwijderen. Met de andere iPhones kan het nog wel voorkomen dat je per ongeluk een screenshot maakt. In de eerste betaversie van iOS 12 is ontdekt dat het per ongeluk maken van screenshots tot de verleden tijd behoort. Het maken van screenshots is uitgeschakeld als het display van de iPhone niet aan is.

Is het scherm aan en druk je tegelijkertijd op de thuisknop en aan/uit knop, dan volgt er nog wel een screenshot. De foute handeling van het ontgrendelen en het maken van een screen behoort echter tot de verleden tijd.

De betaversie van iOS 12 werd afgelopen maandag uitgerold voor ontwikkelaars. De nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem verschijnt later dit jaar.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *