iOS 13.3 en iPadOS 13.3 zijn uit. Dit zijn de veranderingen

apple-ios-13-ipados-13
Gaan we al iets merken van de nieuwe strategie van Apple?

Na de eerdere problemen rond de uitrol van iOS 13 is Apple inmiddels toe aan iOS 13.3. De uitrol van deze upgrade is, samen met de uitrol van iPadOS 13.3, inmiddels begonnen.

Uiteraard kun je de nodige bug-fixes en beveiligingsupdates verwachten, maar er is ook een (beperkt) aantal nieuwe functionaliteiten te ontdekken. Zo heeft Apple de mogelijkheden voor ouderlijk toezicht uitgebreid. Je kunt nu namelijk ook instellen welke contacten wel en niet in het scherm van jouw kroost kunnen verschijnen.

Daarnaast kunnen degenen die Apple News Plus geïnstalleerd hebben een nieuwe lay-out verwachten. Ook krijgen zij de opties om verhalen van de aangeboden kranten te (dis)liken. Ook de Aandelen-app heeft een make-over gehad. Je ziet nu makkelijker alle artikelen over één onderwerp en ‘breaking’ en ‘development’ inhoud.

Verder kun je, als je een clipje edit, deze opslaan als aparte versie. Zo kun je ook het origineel bewaren.

Tot slot heeft men functionaliteiten toegevoegd voor NFC en USB en beveiligingssleutels (Yubikeys) voor Lightning FIDO2 toegevoegd. Op de Apple-site kun je uiteraard meer informatie vinden over de update.

Dat de eerdere releases van iOS 13 niet vlekkeloos verliepen is een understatement. Daarom kondigde Apple aan haar procedures te gaan herzien. Als het goed is zouden we dus minder bugs mogen verwachten. Of het goed is kunnen we vast de komende dagen concluderen als de updates (als je dat ingesteld hebt) automatisch geïnstalleerd zijn of als je dit zelf via de instellingen gedaan hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *