iOS 13 wordt heel tof… ten kosten van iOS 12

Nog geen toffe nieuwe features
Veel toffe features worden opgeschoven naar iOS 13.

WWDC is over een maandje, maar natuurlijk lekken er ondertussen alvast wat nieuwtjes uit. Zo ook meer informatie over iOS 12, dat een stuk kaler gaat zijn dan de meeste Apple-fans zouden willen. Sommige features worden namelijk opgeschoven naar iOS 13.

Eerder werd al bekend dat iOS 12 een relatief afgeslankte versie van Apple’s besturingssysteem gaat zijn, mede vanwege alle high-profile bugs die iOS 11 teisterden. Zo kon je iPhone scherm het plots begeven door het OS en werkte de QR-scanner klaarblijkelijk al maanden niet goed.

Omdat Apple dus inzet op stabiliteit – en dus niet op toffe nieuwe snufjes – worden ambitieuze features voorlopig uitgesteld. Zo zou iOS 12 in eerste instantie een volledig omgegooid home-scherm krijgen, maar daar moeten Apple-liefhebbers nu tot iOS 13 op wachten. Tevens zouden kern-apps helemaal aangepast worden. Je mail, de camera-app en de foto-montage-tools worden voorlopig nog niet opgeschoond.

Ook gaat de versie die nog ver achter de horizon ligt het gebruik van een iPad gemakkelijker maken. Apple Pencil moet beter gaan werken, apps zouden naast elkaar getoond kunnen worden en tabs in apps (zoals in MacOS) moeten allemaal opgeschoven worden naar iOS 13.

Tot slot moeten ook Apple-maniakken met meerdere Apple-toestellen wachten op een interessante toevoeging aan de apparaten. Mogelijk wordt er aan ondersteuning gewerkt voor cross platform apps; je kunt apps dus in de toekomst op zowel je iPhone (of iPad) en op je Mac openen. Nogmaals, dat is allemaal nog even wachten, want eerst komt Apple met iOS 12, dat begin juni tijdens de WWDC 2018 zal worden aangekondigd.

Foto @Álvaro Ibáñez/Flickr

Nog geen reacties

 1. De nieuwe Apple trend, uitstellen van software en hardware die later kwam.

  We zagen het met de airpods die veel later kwamen na de presentatie zelf, De draadloze laad dock die meer als een half jaar later kwam, en ga zo maar door.
  En wat te denken van features die later volgen, zoals het kunnen verbinden van 2 home pods, maar ook camera functies die je schuldig moest blijven na aankoop van je nieuwe Iphone 8, en zo kan je nog wel een lijstje vol maken.

  De rek is allang uit de innovatie en nu zie je dat men het vertragend gevecht voert waarbij ze komen met zoethoudertjes voor de toekomst.

   • @donstil: je zegt het goed, als het niet werkt dan is het idd niet goed, en laat dit nou net datgene zijn wat we steeds vaker zien met IOS, en dan met name IOS 11.
    En dat iets laat komt terwijl de hardware er al is heb je geen ruk aan, je hebt dan inweze een beta product.
    Zie de homepod, perfect voorbeeld van regressie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *