iOS 7 lijkt universiteitsnetwerken te slopen

En zo begint het gedonder
Dat een grootschalige update voor wat problemen kan zorgen is logisch. Maar meestal blijft dat dan beperkt tot het geüpdate apparaat en hebben alle andere gebruikers in het netwerk, afgezien van het gemopper van de last-hebbende eigenaar, er weinig tot geen last van. Behalve bij iOS 7, zo lijkt het.

Het nieuwe besturingssysteem van Apple lijkt er voor te zorgen dat iedereen mee kan genieten van de problemen. Al sinds een tijdje zijn er problemen met het Eduroam netwerk, wat draait op verschillende universiteiten en zo gaststudenten een makkelijke manier geeft om wifi te krijgen. Studenten, maar ook medewerkers van de uni krijgen geen internet, terwijl er wel verbinding is met het netwerk.

Inmiddels stromen de klachten binnen bij de getroffen instellingen, en wordt er onderling naar een oplossing gezocht. De Universiteit van Amsterdam meldt dat het lijkt te liggen aan iPhones met iOS 7. Op de een of andere manier zorgen deze er voor dat er willekeurig pakketjes wegvallen tussen de DHCP-server en de clients.

Er lijkt nog niet meteen een oplossing te zijn voor dit probleem. In de tussentijd worden studenten aangeraden een Ethernetkabel mee te nemen voor hun laptop om zo het probleem te omzeilen. Lang de draadloze revolutie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *